60km zone Ruiterweg versneld ingevoerd

De werkgroep verkeer is al een tijdje met de gemeente in gesprek over de verkeersproblematiek in de dorpen, en dan met name over te hard rijden op de Ruiterweg en de gevaarlijke situaties die erdoor ontstaan. Wij vroegen de gemeente daarom om de snelheid op de Ruiterweg te verlagen naar 60km buiten de bebouwde kom en 30km binnen de bebouwde kom. In eerste instantie wilde de gemeente hier niets van weten, later wilde men dit wel overwegen, maar werd het vanwege budgetproblemen op  de lange baan geschoven. Maar in  de Westervelder van afgelopen week stond dit artikel:

(de westervelder 31-08-2011)

Ook op de Ruiterweg/Darperkerkweg bij Darp en Havelterberg moet deze maximum snelheid gaan gelden. Met het versneld instellen van deze 60-kilometerzones komt het college van Westerveld tegemoet aan de wens van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en Dorpsgemeenschap Busselte/Darp/Havelterberg.

Hier zijn we natuurlijk zeer blij mee. Dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet.

Tags:

5 Responses to “60km zone Ruiterweg versneld ingevoerd”

 1. ronald
  3 september 2011 at 01:01 #

  Hier zijn we zeker blij mee! Maar zonder controles wil dat natuurlijk nog niet zeggen dat er vanaf dat moment ook keurig 60 gereden wordt…

 2. marja
  15 september 2011 at 19:19 #

  toch eindelijk gelukt

 3. de beer is los
  17 december 2011 at 13:21 #

  wat een onzin om de ruiterweg 60 te maken ik neem aan dat ’t alleen maar om ’t stukje van de barg tot darp gaat want bij ’t olde darp spreek je alweer over de darperkerkweg.
  ’t stukje barg/darp is een recht stuk van ongeveer 1 km met alleen bos aan beide kanten. waarom zouden ze er dan 60 van moeten maken?

  volk van de barg zal wel weer geklaagt hebben, import dorp nr1!

 4. admin
  17 december 2011 at 16:37 #

  @beer,
  dat heb je niet goed aangenomen: het gaat om het gehele stuk vanaf de a32 afslag tot aan de van helomaweg, dus inclusief de darperkerkweg. En binnen de bebouwde kom wordt het 30km/u.

 5. Ronnie Oosterhof
  6 januari 2012 at 12:57 #

  Aangezien iedereen, ook fietsers, hierbij “van rechts” voorrang krijgen( bij 30 km/h) en automobilisten meestal niet bereid zijn extra reistijd in te plannen om bijv. op het werk te komen zal dit m.i. lijden tot de eerste ongelukken. ik wens de overheden veel succes met de nodige aanpassingen en controles.

Schrijf een reactie


+ drie = 10